Avustusta tarjolla öljylämmityksestä luopujille

Vinkki

nyt on aika päivittää lämmitysjärjestelmä!

06.08.2020 06:54

”Öljylämmitteisten pientalojen omistajille ryhdytään myöntämään avustusta lämmitysmuodon vaihtamiseen”, ELY-keskus kertoo tiedotteessaan.

Avustushaku avautuu alustavan tiedotteen mukaan syyskuun 2020 alussa, mutta avustusta voidaan myöntää kustannuksiin, jotka ovat syntyneet 1.6.2020 jälkeen. Avustusta voi hakea niin kauan kuin määrärahaa riittää, kuitenkin enintään syksyyn 2022 asti. Hankkeen on oltava valmis, laskun on oltava maksettu ja maksatushakemuksen on oltava KEHA-keskuksessa viimeistään 18.11.2022.

 

·        Avustusta myönnetään pientalon öljylämmityksen poistamiseen ja sen korvaamiseen toisella lämmitysjärjestelmällä

·        Myönnetään yksityishenkilöille ja kuolinpesille

·        Asunnon on oltava ympärivuotisessa asuinkäytössä

·        Maksimimäärän avustusta  (4000 euroa) saa, kun öljylämmityksestä siirrytään kaukolämpöön, maalämpöpumppuun tai ilma-vesilämpöpumppuun

 

Outokummun Energian kaukolämpöpäällikkö Antti-Eemeli Piippo on innoissaan tästä valtion tarjoamasta käden ojennuksesta pientaloasukkaille.

”Nyt jos koskaan on aika luopua vanhasta öljylämmitysjärjestelmästä, kun noin ison osan kustannuksista saa avustuksena takaisin,” hän vinkkaa.

Outokummun kaukolämpöverkosto levittäytyy laajalle alueelle kaupungin keskustassa, kokonaispituutta lämpöputkiverkostolla on noin 30 kilometriä. Piippo muistuttaa kaukolämmön huolettomuudesta, apua on tarjolla kellon ympäri myös kiinteistön omien laitteiden toimintahäiriöissä ja paikalle tullaan nopeasti. Kaiken kaikkiaan kaukolämpö on hyvin toimitusvarma lämmitysvaihtoehto ja investointikustannuksiltaan myös edullinen verrattuna moneen muuhun lämmitysmuotoon.

”Suomessa on pitkän tähtäimen tavoitteena päästä kokonaan eroon fossiilisilla polttoaineilla toimivista lämmitysjärjestelmistä, joten tähän porkkanaan kannattaa nyt ehdottomasti tarttua, kun tällainen on tarjolle tullut. Avustuksia maksetaan niin pitkään, kun varatut määrärahat riittävät, joten kannattaa toimia ripeästi ”, Piippo arvioi.

 

Lisätietoja ELY-keskuksen sivuilta  sekä kaukolämpöpäälliköltämme (Antti-Eemeli Piippo p. 044 363 5354)