Energian monitoimimies

Artikkeli

energian monitoimimies

03.03.2020 12:13

”Se oli aurinkoinen päivä marraskuussa 2003, kun aloitin työt Outokummun Energialla”, muistelee Kimmo Sahlman pitkän työuransa alkua.

Takana oli viiden vuoden jakso töitä nyt jo historiaan painuneella Perloksella. Kimmo oli jo jonkin aikaa aistinut tehtaan ilmapiiristä, että muutoksia saattaisi olla edessä, joten uudet haasteet kiinnostivat. Niinpä hän otti yhteyttä silloiseen verkostopäällikköön ja kertoi kiinnostuksestaan tulla töihin Energialle. Muutaman viikon kuluttua hän aloitti työt.

Kimmo on alun perin koulutukseltaan automaatioasentaja, mutta vuosien mittaan on tullut opiskeltua paljon lisää. Kimmo myös kehuu nykyistä työnantajaansa koulutusmyönteisyydestä, lisäkoulutukseen on oikein kehotettu vuosien mittaan hakeutumaan. Kimmo on hankkinut lisäosaamista muutamankin tutkinnon verran.

Outokummun Energialla Kimmo on tehnyt monipuolisesti erilaisia tehtäviä ja edelleen hän osallistuu myös päivystysringin toimintaan sekä verkon että kaukolämmön puolella. Päätyö hänellä nykyään on kuitenkin verkostoasentajien työnjohdollisissa tehtävissä sekä maasto- ja verkostosuunnittelussa. Kaupungin asukkaille Kimmo on voinut tulla tutuksi, kun suunnitellaan verkon linjauksia yhteistyössä maanomistajien kanssa.

Kimmo kertoo, että iso käännekohta yhtiössä oli 2010-luvun puolivälissä, kun huhuja yhtiön myynnistä alkoi kantautua henkilöstönkin korviin. Tästä johtuen moni työntekijä teki oman ratkaisunsa ja irtisanoutui yhtiön palveluksesta. Jäljelle jääneet pyrkivät sitten ottamaan lisää työtehtäviä vastuulleen, jotta työt saatiin hoidettua.

”Tilanne oli ajoittain todella hankala, mutta seurasi siitä jotain positiivistakin: jäljelle jäänyt porukka hitsautui tiiviisti yhteen ja kaikki työntekijät alkoivat oikeasti ajatella kustannustehokkaasti ja jopa yrittäjämäisesti, kun piti tosiaan todistaa, mihin tiiminä pystytään.”

Lopulta valtuusto päätti luopua yhtiön myynnistä ja toiminta jatkui entisellään. Kimmo oli kuitenkin tuolloin ansainnut paikkansa työnjohdollisissa tehtävissä ja sillä tiellä hän on edelleen. Arvostus kotikunnassa olevaa työpaikkaa kohtaan on suuri ja työ motivoi edelleen kovasti.

Vapaa-ajallaan Kimmo urheilee paljon. Talvella hän hiihtää viikoittain, monena vuonna on mittariin kertynyt yli tuhat kilometriä suksien päällä. Kesällä pyöräily on ykköslaji ja syksyllä veri vetää hirvimetsälle. Ammuntaa tulee treenattua kesäaikaan rataolosuhteissa.

kimmo.jpg

Perheeseen kuuluvat vaimo ja kaksi lasta. Lasten harrastukset lohkaisevat myös ison osan perheen vapaa-ajasta ja Kimmo kertookin, että harvoin heillä kukaan on iltaisin kotona. Lapsiakin on puraissut hiihtokärpänen, joten jäämme odottelemaan, josko Suomen maastohiihtomenestyksen pelastajat löytyisivätkin tulevaisuudessa Outokummusta!