Juha Pakarinen otti ohjakset

Uutinen

toimitusjohtaja vaihtui

06.11.2020 08:28

Juha Pakarinen aloitti marraskuun alussa väliaikaisena toimitusjohtajana Juha Sotikovin siirtyessä uusiin tehtäviin yhtiön ulkopuolelle. Juha P toimi aiemmin Outokummun Energian myyntipäällikkönä vastaten erityisesti sähkökaupasta, mutta on ollut johtoryhmässä mukana huolehtimassa myös sähköverkon ja kaukolämmön toiminnasta. Kyselimme häneltä ajatuksia uuden tehtävän kynnyksellä.

 

Kerro hieman taustastasi

Olen 50-vuotias ohjelmistotekniikan insinööri Liperistä. Olen hankkinut myös ylemmän AMK-tutkinnon teknologiaosaamisen ja johtamisen koulutusohjelmasta. Työhistoriani muodostuu monenlaisista myynnin ja myynnin johtamisen tehtävistä pääasiassa IT-maailmasta, energiasektori on tullut tutuksi nyt sitten täällä Outokummun Energialla. Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi poikaa ja harrastuksistani voisin kertoa ainakin frisbeegolfin ja hiihdon olevan lähellä sydäntäni. Vetouistelemaan pitää myös päästä aina kun vaan aikaa liikenee.

Juha1.jpg

 

Millä ajatuksilla lähdet uutta toimenkuvaasi hoitamaan?

Hyvillä mielin, koska meillä on hieno porukka täällä tekemässä töitä ja olen saanut näin uuden tehtävän kynnyksellä kokea koko henkilöstön tuen. Outokummun Energia on hienosti hoidettu yritys ja minulle on tärkeää, että toiminta jatkuu mahdollisimman jouhevasti ja asiakaslähtöisesti edelleen. On tärkeää, että asiakkaat saavat edelleen sen tutun, hyvän palvelun yrityksen kaikilla liiketoiminta-alueilla.

 

Miten uudet omistusjärjestelyt vaikuttavat yhtiön toimintaan?

Näköpiirissä ei ole mitään suurempia muutoksia toimintaan ja uuden omistajan intresseissä on myös kehittää yhtiötä entistä paremmaksi. Nyt saadaan mukaan myös vahvaa toimialaosaamista energiasektorilta, ikään kuin leveämmät hartiat vastuuta kantamaan. Oikein hyvillä mielin tässä ollaan uuteen tilanteeseen lähdössä.

 

Mitkä ovat Outokummun Energian vahvuudet?

Paikallisesta näkökulmasta tarkasteltuna olemme pieni ja notkea organisaatio, jossa henkilöstön ja asiakkaiden ääni kuuluu. Paikallinen palvelu on asiakkaille tärkeää ja meillä on tarjota ”kasvot” palvelulle, aidot ihmiset ovat töitä tekemässä koko sydämellään. Isommassa perspektiivissä pyrimme myös hyödyntämään notkeuttamme ja teemme asiat fiksusti meidän asiakkaille parhaalla tavalla emmekä vain niin kuin kilpailijat tekevät.

 

Mitä terveisiä haluaisit lähettää asiakkaillemme?

Olemme täällä teitä varten, joten ottakaa rohkeasti yhteyttä mieltä askarruttavissa asioissa. Yhtiö jatkaa paikkakunnalla niin kuin ennenkin ja sähkö ja lämpö tulee koteihin jatkossakin. Teemme jatkossakin asiat pitkäjänteisesti ja asiakaslähtöisesti, joten ollaan yhteyksissä!