Monipuolista työtä Miilun kaukolämpölaitoksella

Artikkeli

Monipuolista työtä miilun kaukolämpölaitoksella

03.01.2020 11:24

Henri Juvonen työskentelee Outokummussa Miilun kaukolämpölaitoksella asentajana. Työpäivät sisältävät monenlaista tekemistä eikä toinen päivä ole ikinä samanlainen kuin edellinen. Se tekee työstä mielenkiintoista.

 

Henri on työskennellyt Outokummun Energialla vuodesta 2010 alkaen. Yhtiöön töihin päätyminen oli monen asian summa. Henrin isä toimitti vuosien ajan laitokselle haketta poltettavaksi ja silloinen kaukolämpöpäällikkö oli tiedustellut isältä, josko tämä voisi tulla osalliseksi laitoksen päivystysrinkiin. Isä oli todennut tähän, että hän ei kyllä valitettavasti ehdi, mutta poika pääsee kohta armeijasta ja hän voisi olla asiasta kyllä kiinnostunut ja niin Henri aloitti työt maaliskuussa 2010.

Henri Juvonen

 

Tuota ennen hän oli ehtinyt hankkia itselleen metallialan koulutuksen ja käynyt konepajatyötä myös kokeilemassa kesätöiden muodossa. Aika pikaisesti hänelle kuitenkin selvisi, ettei tehdastyö ollut hänen juttunsa vaan hän kaipasi monipuolisempaa toimenkuvaa. Miilulla ei koskaan tiedä, mitä päivä tuo tullessaan.

”Yhtenä päivänä saat olla timpurina, toisena huoltotöissä, kolmantena lapiomiehenä ja neljännen päivän istut tietokoneen äärellä”, kuvaa Henri työnsä monipuolisuutta.

Työnantajaa Henri kehuu koulutusmyönteisyydestä. Hän valmistui noin puolitoista vuotta sitten alikonemestariksi opiskeltuaan alaa työn ohessa. Tämä koulutusohjelma antaa pätevyyden erityyppisten voimalaitosten käyttötehtäviin. Tämän lisäksi hän opiskelee parhaillaan sähköverkkoasentajaksi myös työn ohessa, jotta voi toimia tarvittaessa myös sähköverkon puolen töissä yhtiössä.

”Outokummun Energialla on aina arvostettu kouluttautumista ja opiskella on saanut aina, kun on halunnut”, kertoo Henri.

Henri kehuu kovasti kaukolämpöä lämmitysmuotona ja suosittelee verkkoon liittymistä kaikille, jotka verkon läheisyydessä asuvat. Lämmitysmuotona kaukolämpö on ylivoimaisesti huolettomin ja helpoin vaihtoehto kotitalouden lämmitykseen. Jos ongelmia ilmenee, päivystäjä on tavoitettavissa ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

”Asiakasta autetaan aina, jos vain osataan, vaikka vika olisikin käyttäjän omissa laitteissa. Paikan päällä käydään nopeasti katsomassa, minkälainen vika siellä on, se on hyvää asiakaspalvelua.”

Henri säätämässä laitteistoa

 

Henri on asunut koko ikänsä Outokummussa ja muutti vuosi sitten kotipaikalleen perheensä kanssa. Perheeseen kuuluu kolme pientä tytärtä sekä vaimo, häitä vietettiin viime kesänä, vaikka yhdessä on toki oltu jo paljon pidempi tovi. Vaimo Nina hyppäsi hiljattain yrittäjän uralle ja perusti Outokumpuun kauneussalongin, joten arjen aikatauluissa riittää haastetta. Vapaa-aikanaan Henrillä puuhaa riittää kotitilalla, mutta talvisin kelkkaurat vetävät myös puoleensa. Joskus moottorikelkkailua on tullut kokeiltua ihan kilpatasollakin, mutta nykyään riittää ihan omaksi iloksi ajelu.

Henri on vasta 30-vuotias, joten monenlaista ehtii vielä tekemään. Haaveissa onkin opiskella vielä mahdollisesti lisää energia-alaa. Varmaksi Henri ei myöskään lupaa, että asuisi Outokummussa koko elämänsä, mutta tällä hetkellä lasten ollessa vasta pieniä, on tämä mitä parhain paikka lapsille varttua.