Siirtohintojen muutos 1.1.2021

Uutinen

26.11.2020 15:58

Siirtohintamme muuttuvat 1.1.2021 alkaen. Muutos koskee pääasiassa siirron perusmaksuja ja joiltakin osin myös energiamaksuja. Uusi hinnastomme löytyy tästä.


Muutoksella varmistamme kaikkien Outokummun Energian alueella olevien sähkönkäyttäjien mahdollisuuden käyttää sähköä. Verkkopalveluidemme merkittävimpiä kuluja ovat sähköverkon käyttö-, kunnossapito- ja investointi-kustannukset sekä Suomen kantaverkosta Outokummun Energialle tulevat kulut.
Sähkömarkkinalain mukainen sähkön toimitusvarmuuden kehittäminen edellyttää merkittäviä investointeja sähkönjakeluverkkoihin. Kehitämme ja rakennamme jakeluverkkoamme mm. sähköasemien ja -johtojen osalta siten, että sähkönkäyttäjien kokemat sähkönjakelun keskeytyksen vähenevät lukumäärältään ja kestoltaan. Tänä vuonna sähköverkkoinvestointimme ovat noin 1,6 miljoonaa euroa.


Outokummun Energian tyyppikäyttäjäryhmien korotus verollisiin sähkönsiirron kokonaishintoihin on keskimäärin 8,2 %. Kuukausittainen sähkölasku nousee tyypillisissä kerros- ja rivitalohuoneistoissa noin 3-5 euroa ja omakotitaloissa noin 5-8 euroa. Energiavirasto valvoo sähkön siirtohinnoittelua. Outokummun Energian siirtohinnat ovat korotuksenkin jälkeen kohtuulliset ja kilpailukykyiset naapuriyhtiöihimme verrattuna.


Siirtohintojen korotus ei vaikuta sähköenergian eikä kaukolämmön hintoihin. Lisätietoa, mitä siirtomaksulla saa, löydät täältä.


Annamme mielellämme lisätietoja näistä asioista. Yhteystietomme löydät täältä.