Tuulivoimapäivä 15.6.2020

Uutinen

TÄNÄÄN VIETETÄÄN EUROOPAN TUULIVOIMAPÄIVÄÄ

15.06.2020 08:53

Tai alun perin teemapäivä on ollut Euroopan tuulipäivä, vuodesta 2009 lähtien maailmanlaajuinen tuulipäivä. Sitä on alettu viettää, jotta on saatu huomiota tuulivoimalle ja sen mahdollisuuksille. Alkujaan priimusmoottorina on ollut eurooppalainen tuulivoimajärjestö, aiemmin EWEA (European Wind Energy Association), joka on nykyisin Wind Europe.

Suomen Tuulivoimayhdistyksestä kerrotaan, että Suomessa on tällä hetkellä 754 tuulivoimalaa, joiden tuottamalla sähköllä katettiin viime vuonna 7 % Suomessa kulutetusta sähköstä. Se on yhtä paljon kuin sähköä kuluu noin 900 sähkölämmitteisessä omakotitalossa vuodessa.

Tuulivoimaloita rakennetaan nyt hyvää vauhtia lisää, ja on arvioitu, että vuonna 2023 arviolta 17 % Suomen kulutuksesta katetaan tuulivoimalla. Tuulivoimaloiden tekniikka on kehittynyt aivan valtavasti viimeisten 10 vuoden aikana. Ennen kaikkea torneista on tullut korkeampia ja lavoista pidempiä. Mitä ylemmäs mennään, sitä enemmän tuulee. Ja kun tuulee vähänkin enemmän, tuulivoimala tuottaa huomattavasti enemmän sähköä. Tästä on seurannut se, että uusia tuulivoimaloita voidaan nyt rakentaa ilman valtion taloudellista tukea.

”Tuulivoimalla on monia etuja: se on puhdasta (ei päästöjä maahan, veteen tai ilmaan), kotimaista (tuulta ei voi kukaan kriisissäkään pysäyttää rajalle; Suomeen tuodaan 23 % kuluttamastamme sähköstä; tuulivoima työllistää paljon suomalaisia ja investoinnit ovat hyväksi Suomen taloudelle) ja edullista (tuulivoima on halvin tapa rakentaa uutta sähköntuotantokapasiteettia) sähköntuotantoa. Sähkön- ja energiantuotannon päästöt ovat merkittäviä ilmastonmuutoksen kannalta, joten valitsemalla kotiinsa puhdasta sähköä tekee ilmaston kannalta viisaan valinnan”, Tuulivoimayhdistyksestä kerrotaan.

Meillä Outokummun Energialla voit valita minkä tahansa sähkösopimuksesi tuulisähkönä! Valitsemalla tuulisähkön voit vaikuttaa merkittävästi hiilijalanjälkeesi!