Valitse Outo Yritys, tulevaisuuden energiaa yrityksille!

Artikkeli

Tulevaisuuden sähköenergiaa yrityksille

17.01.2020 09:20

Yrittäjä, oletko pohtinut, millainen olisi oikea tapa hankkia sähköä yritykseesi?

Perinteisesti hankintamalleja on ollut varsin rajallinen määrä eikä kaikille ole välttämättä löytynyt juuri optimaalista mallia. Aikojen saatossa yleisin tapa on ollut kiinteä, määräaikainen sopimus. Se on toki varsin huoleton malli, hinta sovitaan kiinteäksi valitulle määräajalle. Entäpä, jos sähkön tukkuhinta laskeekin alas, kuten esimerkiksi nyt alkuvuodesta 2020 on tapahtunut? Tässä tapauksessa ollaan sidottuna kiinteässä hinnassa eikä tuosta tukkuhinnan laskusta päästä nauttimaan.

Pörssisähköön perustuvat hankintamallit ovat yleistyneet viime aikoina. Sopimus on tyypillisesti toistaiseksi voimassa oleva ja sen hinta noudattelee pörssihintoja. Hyvä malli, joka antaa pidemmällä aikavälillä hyvän keskihinnan. Mutta, oletko valmis hyväksymään mahdolliset suuretkin vaihtelut sähkölaskussasi eri kuukausien välillä?

Entäpä jos kulutukseni alkaa olla useita satoja, jopa tuhansia megawattitunteja vuodessa? Kuinka nuo perinteisemmät mallit istuvat silloin minulle? Vastaus on: huonosti! Pystyisinkö sitten löytämään fiksumman vaihtoehdon? Ehdottomasti kyllä! Outokummun Energian uusi tuote, Outo Yritys, on rakennettu yhteistyössä yritysten kanssa juuri tällaiseen tarpeeseen.

Kaiken perustana on asiakkaan sähkön käytön mallintaminen ja sitä kautta saatava kulutusennuste. Tulevaisuuden sähköenergiahankinnat suunnitellaan ja toteutetaan mahdollisimman optimaalisesti tätä ennustetta vasten.

Sähkön hinta vaihtelee nykyään enemmän kuin ennen. Tämä johtuu muun muassa sääoloista, muuttuneista tuotantotavoista ja päästöoikeuksien hinnoista. Miksi siis hankkisit sähkön samalla tavalla kun aikaisemmin?

·        Ennen: Sähkölle sovittiin kiinteä hinta, johon jouduit sitoutumaan koko sopimuskaudeksi, siis moneksi vuodeksi.

·        Nyt: Outo Energian asiakkaana maksat aina oikean hinnan sähköstäsi. Emme naulitse hintaa, vaan sovimme kanssasi marginaaleista ja pelisäännöistä. Ja pidämme ne ajan tasalla. Sopimus voidaan aina sopeuttaa muuttuvaan tilanteeseen.

Tiedät siis aina, mistä sähkön hinta muodostuu ja millä periaatteilla se vaihtelee. Me puolestamme huolehdimme, että saat sähkön aina oikeaan hintaan. Yhteinen tavoitteemme on hankkia sähkö mahdollisimman edullisesti.

Tiesitkö, että 95 prosenttia sähkön hinnasta muodostuu tukkumarkkinoista ja vain alle 5 prosenttia on etukäteen sovittuja marginaaleja? Näin suurimmat säästöt saadaan aikaan ostamalla sähköä oikeaan hintaan oikeaan aikaan. Onnistuessamme siinä molemmat voittavat. Onnistuminen jaetaan yhdessä ennalta sovitulla onnistumispalkkiolla, kuukausimaksuja tuotteessamme ei ole. Toiminta on täysin läpinäkyvää, ja mikä tärkeintä, asiakas ja myyjä ovat koko ajan pöydän samalla puolella. Kaikki kustannukset raportoidaan, ja ne ovat aina jäljitettävissä.

Kuulostaako mutkikkaalta? Sitä se ei ole, kun otat Outokummun Energian kumppaniksesi. Huolehdimme kaiken sähkönhankintaan liittyvän puolestasi. Ota yhteyttä!