Jos sähköt katkeavat

Suunnitellut keskeytykset

Suunnitelluista sähkönjakelukeskeytyksistä ilmoitamme kotiin toimitettavalla kuluttajakohtaisella tiedotteella sekä verkkosivujemme häiriötiedoteosiossa.

Energiateollisuus ry:n opas:
Näin selviät pitkästä sähkökatkosta (PDF 2,3 Mb)

Vikakeskeytykset

Keskijänniteverkon vikakeskeytykset

Laajoja alueita koskevista keskijänniteverkon (20kV) vikakeskeytyksistä saamme tiedon valvontajärjestelmän kautta.

Vikakatkoksessa sähkö tyypillisesti katkeaa koko talosta, kytkeytyy miltei välittömästi (1s) uudelleen päälle hetkeksi, ja katkeaa jälleen. Tällaisessa tilanteessa ei ole tarpeen soittaa energiayhtiölle, koska tieto keskeytyksestä tulee automaattisesti vikapäivystykseen.

Pienjänniteviat

Pienjännitevioista saamme ilmoituksen asiakkailta. Tyypillinen pienjännitevika on sulakkeen palaminen tai automaattisulakkeen laukeaminen.

Mikäli vain osa talosta on pimeänä on syytä ensin tarkistaa omat sulakkeet, sekä sähköttä olevan laitteen tai ryhmän sulakkeet että pääsulakkeet. Posliinisissa tulppasulakkeissa ei aina sulakkeen palamisen osoittava nasta irtoa, jolloin pääsulakkeiden ehjyyden voi varmistaa vaihtamalla sulakkeita keskenään. Mikäli jokin kolmesta sulakkeesta on palanut, sähkötön paikka “siirtyy” eri kohtaan talossa. Ellei vika löydy omista laitteista, pyydämme ottamaan yhteyttä Outokummun Energian vikapäivystykseen.