Joululahjoitus Lapsellista RY:n kautta Pohjois-Karjalan keskussairaalan Outokumpulaisille lapsipotilaille

Okun Energia Oy antoi tämän vuoden joululahjan lahjoituksena Lapsellista RY:n kautta Pohjois-Karjalan keskussairaalan Outokumpulaisille lapsipotilaille.

Suomen Lapsellista ry

Lapsellista ry on yhdistys, jonka tehtävänä on tukea ja edistää lasten ja nuorten hyvinvointia ja tasapainoista kehitystä.

Toimimme kiinteässä yhteistyössä yritysten ja yksityishenkilöiden kanssa. Yritykset ja yksityishenkilöt voivat ostaa ja lahjoittaa kauttamme eri ikäisille lapsille suunniteltuja puuhapaketteja. Lapsellista ry toimittaa lahjoitukset 4 kertaa vuodessa Suomen sairaaloihin ja lastensuojelun kohteisiin lapsille ikiomiksi.

Lapsellista ry on täysin riippumaton ja itsenäinen toimija ja kaikki toimintamme on yhdistyksen omaa toimintaa. Toimitilamme ja varastomme sijaitsevat Turussa. Pakkaamme täällä ja täältä myös toimitamme lahjoitukset eteenpäin kohteisiimme ympäri Suomen. Yhdistys on voittoa tavoittelematon ja kaikki tuki kohdistuu suoraan lapsille sairaaloiden lastenosastoilla sekä lastensuojelun kohteissa eri kaupungeissa Suomessa. Kaikki tuki menee konkreettisina tuotteina lapsille jaettaviksi.

Toimintamme kohdistuu lasten ja nuorten hyvinvointiin sekä kestävään kehitykseen innovatiivisilla ideoilla ja toteutuksilla, ja kaikilla on mahdollisuus päästä mukaan!

Puuhakampanja

Lapsellista ry aloitti toimintansa 2010 tekemällä työtä syöpää sairastavien lasten hyväksi, mutta 2011 käynnistyi puuhakampanja ja toiminta laajentui koskettamaan kaikkia pitkäaikaissairaita lapsia. Kampanjan tarkoituksena on saada järjestettyä erilaista piristystä ja viriketoimintaa kaikille syystä tai toisesta osastolla potilaina oleville lapsille sairaalajaksojen ajaksi. Nimenomaan myös niille lapsille, jotka ovat vuodepotilaina tai eristyksessä, eivätkä sen vuoksi pääse yhteisiin leikkitiloihin, askarteluhetkiin yms. Ensimmäisen vuoden aikana lahjoituksia tehtiin yliopistollisiin sairaaloihin, nyt kaiken kaikkiaan 14 sairaalaan ympäri Suomea sekä lisäksi
lastensuojelun kohteisiin Turkuun, Tampereelle ja Helsinkiin.

Lapsellista ry:n tuki kohdistuu suoraan lapsille sairaaloiden lastenosastoilla ja lastensuojelun kohteissa. Yritykset ja yksityishenkilöt voivat ostaa ja lahjoittaa kauttamme eri ikäisille lapsille suunniteltuja puuhapaketteja, jotka lapset saavat ikiomiksi eri kaupunkien lahjoituskohteissa Suomessa. Useat kampanjan tuotteet ovat tätä kampanjaa varten valmistettuja kotimaisia tuotteita.

Tukikohteet
Turun yliopistollinen keskussairaala (TYKS), Turku
Tampereen yliopistollinen sairaala (TAYS), Tampere
Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS), Kuopio
Oulun yliopistollinen sairaala (OYS), Oulu
Satasairaala, Pori
Vaasan keskussairaala, Vaasa
Päijät-Hämeen keskussairaala, Lahti
Lapin keskussairaala, Rovaniemi
Etelä-Karjalan keskussairaala, Lappeenranta
Kanta-Hämeen keskussairaala, Hämeenlinna
Seinäjoen keskussairaala, Seinäjoki
Pietarsaaren sairaala, Pietarsaari
Pohjois-Karjalan keskussairaala, Joensuu
Keski-Pohjanmaan keskussairaala, Kokkola

Vähäheikkilän perhetukikeskus, Turku
Kissanmaan perhetukikeskus, Tampere
Lastensuojelu, Lasten kriisityö ja vastaanotto, Helsinki

Puuhakampanjaan osallistuva päättää mihin kohteeseen ja kuinka monelle lapselle puuhakassit, lorupussit, palapelit, askartelusalkut, puuhakirjat ja/tai satukirjat lähetetään. Lapsellista ry toimittaa lahjoitukset kohteisiin 4 kertaa vuodessa, joissa ne jaetaan lapsille ikiomiksi. Kohteisiin toimitetaan myös nimilista, jossa on kampanjaan osallistuneiden yritysten ja yksityishenkilöiden nimet. Tukemaan voi toki lähteä myös anonyymisti. Jokaisella on mahdollisuus olla mukana viemässä konkreettista iloa lapsille sairaaloihin tai lastensuojelun kohteisiin. Lapsia on mahdollista tukea paikallisesti oman kotipaikkakunnan kohteissa. Osallistuminen on aina kertaluonteinen. Tuotteita on mahdollista ostaa myös itselle.

Olemme tukeneet Lapsellista ry:n työtä

Lapsellista ry

Go to Top