Sähkönsiirto

Siirtoyhtiön tehtävä on siirtää voimalaitoksissa tuotettu sähkö verkkoalueellaan oleville asiakkaille. Sähkönsiirto on liiketoimintana luvanvaraista. Sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa sähköenergian tapaan, vaan siirtohinnat ovat verkkoalueesta riippuvaisia. Siirtohinnoittelun kohtuullisuutta valvoo Energiavirasto. Siirtoyhtiölle maksettavan siirtomaksun lisäksi sähkön siirtolaskulla peritään sähköveroa, valtion huoltovarmuusmaksua sekä arvonlisäveroa. Siirtohinnoittelusta löytyy lisätietoa Energiaviraston sivuilta.

Outokummun Energia Oy toimii sähköverkonhaltijana Outokummun kaupungin alueella ja palvelee verkkoalueellaan sähkönsiirron asiakkaita. Verkkoliiketoimintaan kuuluvat sähköverkon suunnittelu, rakentaminen, ylläpito ja käyttö, asiakkaiden liittäminen verkkoon, sähkön mittaus ja muut sähkönsiirtoon tarvittavat tehtävät.

 

 

 

 

 

 

Outokummun Energian alueella on yli 5 400 sähkön käyttöpaikkaa, joista kaikki mittauksessa olevat ovat etäluennassa.

 

 

 

 

 

 

Verkon toiminta-alue

 

Verkon toiminta-alue

 

 

 

 

 

 

Siirtotuotteet

Siirtopalvelulle on olemassa yleis-, aika-, kausi- ja tehotuotteita. Asiakas voi valita siirtotuotteensa käyttökohteen energiatarpeen mukaisesti. Kulutusprofiili, eli ajankohdat, milloin asiakas kuluttaa sähköä, vaikuttaa myös siirtotuotteen valintaan. Siirtotuotteet ovat vapaavalintaisia, eli asiakas voi valita tuotteista haluamansa käyttökohteen energiantarpeen mukaisesti.

 • Yleissiirto

  Yleissiirto eli yleissähkö on 1-aikamittausta käyttävä siirtotuote, joka soveltuu kerros- rivi ja omakotitalokohteisiin sekä vapaa-ajanasuntoihin, jotka käyttävät sähköä vuodessa alle 17 000 kWh. Suurin sallittu pääsulakekoko on 3×80 A.

  Yleissiirron maksut muodostuvat kiinteästä perusmaksusta (€/kk) ja energiamaksusta (snt/kWh). Energiamaksu on sama kellon ympäri ja kaikkina vuodenaikoina. Yleissiirron perusmaksu on edullisempi kuin aika- ja kausisähkötuotteissa.

 • Aikasiirto

  Aikasiirto on 2-aikamittausta käyttävä siirtotuote. Tuote soveltuu yleisimmin asiakkaille joilla vähintään puolet sähkönkäytöstä tapahtuu yöaikaan ja vuosikulutus on yli 15 000 kWh:a. Se sopii esim. kohteille, joissa on varaava sähkölämmitys ja jotka voivat hyödyntää lämmitykseen ja lämpimän veden tuottamiseen edullisempia yötunteja. Suurin sallittu pääsulakekoko on 3×80 A.

  Aikasähkön siirtomaksut muodostuvat kiinteästä perusmaksusta (€/kk) ja kahdesta päivä/yö –jaottelua käyttävästä energiamaksusta (snt/kWh). Päiväaika maanantaista sunnuntaihin klo 7-22 ja yöaika on klo 22-7.

 • Kausisiirto

  Kausisiirto käyttää myös 2-aikamittausta. Se sopii puolestaan asiakkaille, joiden energiantarve painottuu kesäaikaan ja joilla on mahdollisuus rajoittaa sähkönkulutustaan talvikauden arkipäivinä. Kausisiirto soveltuu parhaiten kohteisiin, joiden vuosikulutus on yli 12 000 kWh:a ja suurin kulutuksesta tapahtuu muulloin kuin talvipäivän aikaan. Suurin sallittu pääsulakekoko on 3×80 A.

  Kausisähkön hinnoittelu muodostuu kiinteästä perusmaksusta (€/kk) sekä kahdesta talvipäivä/muu aika –jaottelua käyttävästä energiamaksusta (snt/kWh). Talvipäivän energiahinta on voimassa 1.11.-31.3. klo 7-22 maanantaista lauantaihin. Sunnuntait ovat siis aina muuta aikaa.

 • Tehosiirto

  PJ-tehosähkön (PJ=pienjännite) siirtotuote on tarkoitettu yrityksille, joissa pääsulake on vähintään 3×100 A (0,4 kV:n liittymä).

  KJ-tehosähkön (KJ=keskijännite) siirtotuote on tarkoitettu yrityksille, jotka omistavat kuluttajamuuntamon (20 kV:n liittymä).