Astetta rennompi joulu -vinkit

Vinkkejä sähkönkulutuksen pienentämiseen löytyy useita ja erityisesti nyt niihin on hyvä tutustua. Näitä on kerätty yhteen Astetta Alemmas -sivustolle osoitteeseen www.astettaalemmas.fi

Tässä yks jouluin vinkki ja lisää tulevina päivinä somakanavillamme. Seuraathan meitä Facebookissa sekä Instagramissa. Sieltä näet tuoreimmat vinkit ja tiedotteet helposti.

  • Suunnittele ennakkoon. Selvitä joulun viettoon tulevien suosikkiruuat ja kokkaa vain niitä. Aivan kaikkea ei tarvitse tehdä. Huomioimalla syöjien lukumäärän sekä mieltymykset jouluruokia suunnitellessasi vältät turhan ruokahävikin.
  • Ota oppia menneistä jouluista. Valmista tarjottavia vain kahdeksi päiväksi, niistä riittää kuitenkin kolmeksi!
  • Kun lämmität uunia, tee useampi ruoka kerralla. Uunin lämmittäminen kuluttaa enemmän energiaa kuin sen lämpimänä pitäminen. Ajoita useamman ruuan valmistus samalle käyttökerralle. Muista hyödyntää uunin esi- ja jälkilämpö!
  • Vältä sähkönkäyttöä kulutushuippujen aikaan eli arkiaamuisin klo 8–10 ja työpäivän päätyttyä alkuillan ajan. Opettele suuritehoisten sähkölaitteiden käyttöä vuorotellen, myös se pienentää sähkökatkojen riskiä.

Vinkit ja kuva:  astettaalemmas.fi

Go to Top