Energiansäästö on varautumista

Viranomaisten ja eri järjestöjen laatimien varautumissuositusten mukaan kotitalouksien pitäisi varautua pärjäämään ainakin kolme vuorokautta itsenäisesti häiriötilanteen sattuessa. Kotitalouksien varautumisesta on suuri apu niin ihmiselle itselleen kuin yhteiskunnallekin.

Energiansäästö on myös omalta osaltaan varautumista häiriötilanteisiin. Energia on tällä hetkellä erityisen arvokasta ja tästä syystä energiansäästö on tärkeämpää kuin koskaan. Energiansäästö hyödyttää niin kuluttajaa itseään kuin koko yhteiskuntaakin, ja sen avulla voidaan vaikuttaa huoltovarmuuteen, energian saatavuuteen liittyvien riskien pienentämiseen sekä rahaan.

Syksyllä alkava Astetta alemmas -kampanja kannustaa jokaista suomalaista ottamaan osaa omalta osaltaan energiansäästötalkoisiin. Astetta alemmas on Motivan, Energiaviraston, työ- ja elinkeinoministeriön, valtioneuvoston kanslian, ympäristöministeriön ja Sitran yhteistyökampanja. Kampanjan tarkoituksena on saada vähintään 75% suomalaisista säästämään energiaa ja sitä myöten koitetaan saavuttaa pitkällä aikavälillä pysyvästi alhaisempi energiankulutus.

Energiansäästö on helppoa ja se vaatii vain pieniä arjen tekoja. Näistä alla olevista on helppo aloittaa:

  • Astetta alempi huonelämpötila
  • Astetta kevyempi kaasujalka
  • Astetta lyhyempi suihku
  • Astetta vähemmän viihde-elektroniikkaa

 

Alla olevista linkeistä löydät lisää energiansäästövinkkejä ja lisätietoja siitä, miten voit varautua erilaisiin häiriötilanteisiin:

https://72tuntia.fi/

https://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/energiansaasto_on_varautumista

Go to Top