Energiansäästöviikko käynnistyy 10.10.2022

Tänä vuonna valtakunnallista energiansäästöviikkoa vietetään 10.10-16.10.2022. Energiansäästöviikko on Motivan valtakunnallinen kampanja, jota on vietetty jo vuodesta 1996. Tänä vuonna energiansäästöviikon ohella alkaa myös Astetta alemmas -kampanja, jonka tarkoituksena on kannustaa jokaista suomalaista tekemään nopeavaikutteisia ja konkreettisia energiansäästötoimia. Astetta alemmas -kampanja kestää koko lämmityskauden.

Venäjän sotatoimet Ukrainassa ovat vaikuttaneet laajasti energian saatavuuteen ja hintaan, joten Suomi ja koko Eurooppa joutuu etsimään tehokkaita ja nopeavaikutteisia keinoja säästää energiaa. Tulevaa lämmityskautta lähestyessä, tilanne varsinkin sähkömarkkinoilla on vaikea ja on varauduttava siihen, että sähköstä voi olla ajoittain jopa pulaa.

Astetta alemmas- kampanjan tavoitteena on saada vähintään 95 % suomalaisista säästämään energiaa ja täten saavuttamaan pitkällä aikavälillä pysyvästi alhaisempi energiankulutus. Kampanja tarjoaa vinkkejä energiansäästöön ja sähkön kulutushuippujen leikkaamiseen niin kotona, työpaikalla kuin liikenteessäkin.

Kampanjan ja Motivan nettisivuilta löytyy lisää tietoa kampanjaan liittyen sekä konkreettisia energiansäästövinkkejä, joiden avulla jokainen suomalainen voi tehdä oman osansa näissä energiansäästötalkoissa.

Energiansäästökampanja (Motiva)

Energiansäästövinkit

Go to Top