Miksi valita kaukolämpö?

Noin 2,7 miljoonaa suomalaista asuu kaukolämpötaloissa. Kaukolämmityksen osuus lämmitysmarkkinoista on lähes 50 prosenttia – suurimmissa kaupungeissa yli 90 prosenttia. Kaukolämmitys on sitä taloudellisempaa mitä tiheämmin rakennettu alue on ja mitä isompia rakennukset ovat.

Kaukolämpö sopii kaikenlaisiin rakennuksiin: pientaloihin, kerrostaloihin, liikekiinteistöihin ja teollisuuteen. Asiakkaan kaukolämpölaitteet voidaan asentaa pieneenkin tilaan sekä uusiin että vanhoihin rakennuksiin.

Kaikki lämmitys hoituu kaukolämmöllä

Kaukolämmöllä kannattaa hoitaa kaikki lämmitys. Tapoja on monia, ja valinta tehdään asiakkaan tarpeiden ja mieltymysten mukaan.

Perinteinen tapa on yhdistää patterilämmitys märkätilojen lattialämmitykseen. Pesutilojen lattialämmitys kaukolämmöllä toteutettuna tulee edullisemmaksi kuin sähkökäyttöinen lattialämmitys. Mukavuuslattialämmitystä varten suositellaan asennettavaksi erillinen lämmönsiirrin ja oma lämmityspiiri, jolloin sopivan lämpöistä vettä voidaan ohjata käyttöön ympäri vuoden.

Varsinkin pientaloissa suosituin lämmönjakotapa on nykyisin vesikiertoinen lattialämmitys, joka on varma, tasainen ja mukava lämmitysmuoto. Sen avulla voidaan luopua näkyvistä lämmityslaitteista, mikä antaa vapaat kädet tilojen sisustamiseen. Myös ilmalämmitys on mahdollinen toteutustapa kaukolämpötalossa.

Kaukolämpö on huoleton lämmitysmuoto

Kaukolämpö on turvallinen, toimitusvarma ja helppokäyttöinen lämmitysmuoto. Laitteilla on hyvin vähän huolto- tai korjaustarvetta, ja hyväkuntoisina ne takaavat miellyttävän ja tasaisen huonelämpötilan sekä riittävästi sopivan lämmintä vettä kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina.

Kaukolämmöllä lämmittämällä voit säästää energiaa ilman suuria investointeja. Kun käytät lämmityslaitteita oikein ja harkitusti, energiaa säästyy ilman, että joudut tinkimään terveellisen asumisen vaatimuksista.

Go to Top