Muuttajan muistilista

Mitä kaikkea pitää hoitaa, kun muuttaa uuteen kotiin? Kokosimme avuksesi muuttajan muistilistan.

Jos mielessäsi on kysymys, johon ei tästä löydy vastausta, asiakaspalvelumme auttaa.

Sähköasiat kuntoon

Tilaa sähkösopimus hyvissä ajoin ennen muuttoa jonkun valitsemasi sähkönmyyntiyhtiön kautta, josta saamme tiedon sähkönsiirtosopimusta varten.

Muuttoilmoitus Postiin ja maistraattiin

Postin palvelun kautta tehtynä muuttoilmoitus menee sekä Postiin että maistraattiin. Tätä kautta tieto päivittyy väestötietojärjestelmään, ja väestötietojärjestelmän kautta tiedon saavat monet yritykset, joiden asiakkaana olet. Voit ilmoittaa samalla kertaa myös mukanasi muuttavista perheenjäsenistä.

www.muuttoilmoitus.fi

Ilmoitukset taloyhtiöön

Ilmoita muutostasi taloyhtiön isännöitsijälle. Muista tiedottaa asiasta sekä vanhaa taloyhtiötä että sitä taloyhtiötä, johon olet muuttamassa.

Nettiyhteys ja vakuutukset

Tarkista, millainen nettiyhteys uuteen osoitteeseen on saatavilla tai onko taloyhtiöllä omaa nettiyhteyttä tarjolla. Tee nettiyhteydestä sopimus uuteen kotiin hyvissä ajoin. Tarkista myös, ovatko vakuutukset ajan tasalla, ja ilmoita vakuutusyhtiöön osoitteenmuutoksesta.

Muuttoauto, -laatikot ja kantoapu

Jos muutat tyypilliseen tapaan kuun vaihteessa, muuttofirmoissa voi olla ruuhkaa, joten varaa muuttoauto ja -laatikot hyvissä ajoin. Lahjo rotevimmat kaverit muuttoavuksi tai varaa muuttofirmasta myös kantajat. Varaa muuttopäiväksi myös pakkausteippiä, maalarinteippiä ja tusseja laatikoiden merkitsemistä varten sekä kuplamuovia tai muuta suojaa herkille huonekaluille.

Go to Top