Sähkölinjoihin lentävät muuttolinnut aiheuttavat sähkökatkoja

Lintujen syysmuuttokausi on tällä hetkellä käynnissä ja sähkölinjoihin lentävät muuttolinnut ovat aiheuttaneet lyhyitä katkoksia sähkönjakeluun myös meidän verkkoalueellamme. Eniten törmäyksiä linjoihin sattuu erityisesti peltojen ja vesistöjen läheisyydessä.

Tänä syksynä sähkönjakelun keskeytyksiä on ollut eniten Harmaasalon alueella, jossa hanhet ja joutsenet ovat lentäneet sähkölinjoihin. Olemme asentaneet Harmaasalon linjalle lisää lintumerkkejä, jotta lintujen törmäilyä linjoihin saataisiin vähennettyä. Lisäksi olemme vieneet väliaikaisesti pahimmille vika-alueille vilkkuvia huomiovaloja.

Pyydämme asiakkailtamme jälleen havaintoja paikoista, joissa viime aikoina on tapahtunut lintujen törmäämistä sähkölinjoihin. Voitte ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostilla. Sähköpostiosoitteemme on asiakaspalvelu@outokummunenergia.fi .Viestiin kannattaa jättää ilmoittajan yhteystiedot, jotta voimme tarvittaessa ottaa yhteyttä ja selvittää tarkan sijainnin mahdollisia lintuvaroitusmerkkejä varten.

Pahoittelemme sähkönjakelun keskeytyksistä aiheutuvaa haittaa ja toivotamme asiakkaillemme hyvää syksyn jatkoa!

Go to Top