Sähkön oikeaoppinen katkaisu kiinteistöstä

Kesäkausi on lopuillaan ja kesämökkien talviteloille laittaminen alkaa olla ajankohtaista. Jos teillä on ollut tapana katkaista sähköt kiinteistöstä pois lähtiessänne, pyytäisimme teitä ottamaan huomioon pari asiaa.

Toivoisimme, että asiakkaat tarkistaisivat omista sähkömittareistaan, onko niissä saatavilla painiketta, jolla sähköt saataisiin katkaistua kohteesta siten, että kiinteistön pääkytkimeen ei tarvitsisi koskea. Jos sähköt katkaistaan kohteesta pääkytkintä kääntämällä, katkeaa yhteys mittarin ja sähköyhtiön järjestelmien välillä. Tämä aiheuttaa turhia vikailmoituksia järjestelmään ja tällöin emme voi olla varmoja mittarin toimivuudesta.

Jos sähkömittaristanne ei löydy kyseistä painiketta, voitte katkaista sähköt kohteesta normaalisti kääntämällä pääkytkintä. Painikkeen puuttuminen tarkoittaa sitä, että kohteessa on käytössä vanhempaa mallia oleva mittari. Kyseisten mittareiden elinkaari alkaa tulla päätökseen ja ne olisi hyvä vaihtaa uuteen mittariin lähivuosina. Pyytäisimme asiakkaitamme tässä tapauksessa olemaan meihin yhteydessä alla olevin yhteystiedoin, jotta voisimme sopia ajan mittarin vaihdolle. Mittarin vaihdolla varmistamme toimivan mittauksen myös jatkossa.

Yhteystiedot:

0443068518, joni.rautiainen@outokummunenergia.fi

0443635312, iida.heikkinen@outokummunenergia.fi

0443635320, riku.kakkonen@outokummunenergia.fi

Go to Top