Tuntihinta-sovellus

Kantaverkkoyhtiö Fingridin Tuntihinta-mobiilisovelluksen avulla voi seurata helposti sähkön pörssihintaa. Sähkönhintaa seuraamalla asiakkaat saavat tietoa sähkön hinnan vaihteluista ja sen kautta omaa kulutusta pystyy ohjaamaan halvimmille tunneille. Poikkeuksellisien energiamarkkinoiden tilanteen takia tuntikohtaisten hintatietojen seuraaminen on erityisen tärkeää kaikille sähkön kuluttajille.

Hintatiedot tuntisovellukseen tulevat sähköpörssistä, ja ne päivittyvät Tuntihinta-sovellukseen seuraavalle päivälle noin klo 16. Tietokoneella sähkön pörssihintoja voidaan tarkastella esimerkiksi suoraan Nordpoolin sivulta.

Mobiilisovelluksen käyttö

Tähän asti Tuntihinta-sovelluksesta on saanut parhaan hyödyn ne kuluttajat, joilla on ollut tuntikohtainen hinnoittelu omassa sähkösopimuksessaan. Kiristyneen energiamarkkinoiden tilanteen ja mahdollisen sähköpulan uhkan takia sovelluksesta on tullut hyödyllinen ihan kaikille kuluttajille. Vaikka oma sopimus sattuisikin olemaan kiinteähintainen, kannattaa jokaisen seurata sähkönhinnan kehitystä ja ajoittaa kulutustaan edullisille tunneille. Kalliiden tuntien aikana sähköä on tarjolla rajoitetusti ja tällöin kaikki ylimääräinen sähkönkulutus kannattaa karsia pois, jotta mahdollisen sähköpulan syntymiseltä voitaisiin välttyä.

Alkuun mobiilisovellus pyytää valitsemaan, näytetäänkö hinnat arvolisäverollisina vai verottomina. Lisäksi asiakas voi halutessaan syöttää sovellukseen tiedon omasta sähkönmyyjänsä marginaalista, jolloin hintatieto vastaa itseltä laskutettavaa hintaa.

Mobiilisovelluksessa on lisäksi hälytystoiminto, joka hälyttää sähkönhinnan ylittäessä käyttäjän asettaman hälytysrajan. Hintatietojen avulla kuluttaja voi vähentää sähkönkäyttöään silloin, kun sähkö on kallista ja hyödyntää vastaavasti edulliset tunnit.

Tuntihinta-sovellus on maksuton ja se on mahdollista ladata kaikkiin Android- ja iPhone-puhelimiin. Sovelluksen saa ladattua joko Play-kaupasta tai App Storesta.

Go to Top