Valitse Vihreästi

Ekologinen elämäntapa ja siihen liittyvät valinnat omissa kulutustottumuksissa ovat laajasti esillä tänä päivänä. Jätteet tulisi lajitella ja kierrättää oikein, pitäisi suosia joukkoliikennevälineitä, osata valita kestävästi tuotettuja elintarvikkeita ruokaostoksilla ja niin edelleen. Teemme päivittäin monia valintoja, joilla on vaikutusta ympäristölle.

Miten sitten teet ympäristön kannalta kestäviä valintoja sähköasioissasi? Suurin vaikutus on luonnollisesti sillä, kuinka käytät sähköä. Ekologiseen elämäntapaan kuuluu järkevä sähkön kulutus. Sähköä tulisi aina käyttää säästeliäästi ja se toki on jo oman kukkaronkin kannalta paras tapa toimia. Pienistäkin teoista syntyy merkittävä päästövähennys, kun yhä useampi kotitalous niitä toteuttaa.

Toisen tärkeän valinnan teemme sitten valitessamme sähkösopimusta, koska tässä meillä on mahdollisuus ottaa kantaa siihen, miten haluamme sähkömme tuotettavan. Sähköä tuotetaan sekä uusiutumattomilla että uusiutuvilla energiamuodoilla. Jotta energian tuotantomme olisi kestävällä pohjalla, tulisi sen pohjautua entistä enemmän näihin uusiutuviin energian tuotantomuotoihin, esimerkiksi tuulivoimaan.

Monesti meiltäkin kysytään, että miten muka voisi kotona pistorasiasta tulla erilaista sähköä? No eihän sieltä tietenkään tulekaan, tuotantomuodosta riippumatta sähkö lopputuotteena on samanlainen, elektronit liikkuvat samalla tavalla oli sähkö tuotettu minkälaisessa voimalassa tahansa. Sen sijaan vihreää sähköä myyvän toimijan pitää hankkia markkinoilta niin sanottu alkuperätakuu, jotta sähköä saa myydä vihreänä. Alkuperätakuita on tarjolla vain juuri sen verran kuin uusiutuvaa sähköä tuotetaan ja näin ollen, kun valitset sähkösi vihreänä, pystyy uusiutuvan energian tuottaja lisäämään tuotantoaan, koska markkinaan on vapautunut tilaa uusille alkuperätakuille.

Outokummun Energia kantaa vastuuta myös ympäristöstä. Kaikki sähkösopimuksemme voit valita 100 % alkuperävahvistetulla tuulivoimalla tuotettuna. Valitsemalla tuulisähkön pienennät merkittävästi omaa hiilijalanjälkeäsi.

Asiakkaitamme mietityttää usein, että vihreä sähkö olisi kallista. Tämä ei pidä paikkaansa! Esimerkiksi ei-sähkölämmitteisessä rivitalo-osakkeessa asuvalle tuulivoiman lisäkustannus sopimuksella on vuodessa 3-5 euroa ja sähkölämmitteisessä omakotitalossa asuvallekin noin 20 euroa vuodessa. Tee siis nyt sinäkin ympäristöä hellivä päätös ja vaihda sähkösi tuulivoimalla tuotetuksi!

Asiakaspalvelumme auttaa sinua tässäkin asiassa!

Go to Top